آثار ناخوشایند ترک نماز جمعه
ما منتظریم.....

 بهترین دلیل بر اهمیت این فریضه بزرگ اسلامى قبل از هر چیز آیات همین سوره است، که به همه مسلمانان و اهل ایمان دستور مى دهد به محض شنیدن اذان جمعه به سوى آن بشتابند، و هرگونه کسب و کار برنامه مزاحم را ترک گویند، تا آنجا که اگر در سالى که مردم گرفتار کمبود مواد غذائى هستند کاروانى بیاید و نیازهاى آنها را با خود داشته باشد به سراغ آن نروند، و برنامه نماز جمعه را ادامه دهند.

در احادیث اسلامى نیز تاکیدهاى فراوانى در این زمینه وارد شده است از جمله : در خطبه اى که موافق و مخالف آن را از پیامبر گرامى اسلام (صلى الله علیه و آله و سلم) نقل کرده اند آمده: «ان الله تعالى فرض علیکم الجمعه فمن ترکها فى حیاتى او بعد موتى استخفافا بها او جحودا لها فلا جمع الله شمله ، و لا بارک له فى امره ، الا و لا صلوة له ، الا و لا زکوة له ، الا و لا حج له ، الا و لا صوم له ، الا و لا بر له حتى یتوب»: خداوند نماز جمعه را بر شما واجب کرده هر کس آن را در حیات من یا بعد از وفات من از روى استخفاف یا انکار ترک کند خداوند او را پریشان مى کند ، و به کار او برکت نمى دهد، بدانید نماز او قبول نمى شود، بدانید زکات او قبول نمى شود، بدانید حج او قبول نمى شود، بدانید اعمال نیک او قبول نخواهد شد تا از این کار توبه کند !

حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) می فرمایند: اگر در سه چیز با رهبران و پیشوایان خود مخالفت ورزید، هلاک خواهید شد: نماز جمعه، جهاد با نفس و مناسک حج

 

 

نماز جمعه نیروگاه روحی، تربیت گاه دینــــــی، ملاقات همگانی و حتی مانور سیاسی برای مسلمین است که قلب دشمنانشان را می لرزاند و هرگـونه طمع و توطئه شان علیه اسلام و مؤمـنان را نقش برآب می سازد.

 

 

آثار سوء ترک نماز جمعه

همانطور که ذکر شد تأثیرات و پی‌آمدهای ناخوشایندی برای کسی که در نماز جمعه شرکت نمی‌کند، بیان شده است. در بعضی احادیث، تارک نماز جمعه، «پریشان و سرگردان»، «نامبارک و بی برکت» و «عبادت‌هایش غیر مقبول»معرفی شده است.

همچنین در بعضی دیگر از احادیث آمده است: تارک جمعه اگر سه مرتبه بدون عذر نماز جمعه را ترک کند،«منافق» است. در حدیثی صحیح از امام باقر(علیه السلام) روایت شده که فرمود: حضور در اجتماع نماز جمعه تا در زمان ظهور امام زمان(عج)، واجب است. بنابراین هر کس که آن را بدون عذر سه بار پی در پی ترک کند، معنایش این است که سه واجب بزرگ را ترک کرده و کسی که سه فریضه را ترک کند منافق است.

1- پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: کسانی که نماز جمعه را ترک کنند، باید نهی از منکر شوند و بر دل های آنان مهر زده خواهد شد. (وسایل الشیعه، ج 5 ص 6)

2-حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) می فرمایند: «اگر در سه چیز با رهبران و پیشوایان خود مخالفت ورزید، هلاک خواهید شد: نماز جمعه، جهاد با نفس و مناسک حج.» (مستدرک الوسایل، ج 6  ص 39)

3- نماز جمعه ملاک قرب به خدا

قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم:

یجلس الناس من الله یوم القیامة علی قدر رواحهم الی الجمعات الاول و الثانی و الثالث.

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:

نزدیکی مردم با خداوند در روز قیامت‏به مقدار رفتن آنها به نماز جمعه به ترتیب نفر اول و دوم و سوم است.

(مستدرک الوسائل/ ج 6/ص 39) 

(در مورد احکام فقهی نماز جمعه به رساله توضیح المسائل مرجه تقلید خود مراجعه فرمایید)


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده در تاريخ شنبه 28 اسفند 1390برچسب:, توسط علی منجزی |